Safe & Easy Nursing

Over Materni

De missie van Materni bestaat in het ontwikkelen, produceren en verdelen van kwalitatieve en hygiënisch superieure producten voor het veilig voeden van baby’s in ziekenhuizen. Zowel voor premature baby’s, pasgeborenen als zuigelingen op de afdeling pediatrie.

 

Veiligheid gegarandeerd
Materni volgt de geldende richtlijnen inzake mechanische, chemische en microbiologische criteria voor hulpmiddelen voor voeding. Onze flessen voldoen ook aan de norm voor thuisgebruik. Alle producten worden geproduceerd in een cleanroom ISO klasse 6.

> Mechanische normen
Onze flesjes en spenen worden aan specifieke mechanische testen onderworpen volgens de richtlijn BS EN14350-1:2004 en voldoen aan de norm EN14350:2004

> Chemische normen
De gebruikte materialen van al onze producten alsook hun migrerende eigenschappen voldoen aan de Europese norm EU 10/2011 en de richtlijn BS EN14350-2:2004.

> Microbiologisch
Alle Materni producten worden vervaardigd in een gecontroleerde omgeving en voldoen hierdoor meteen aan de hygiënische eisen voor een veilig gebruik. Zo wordt het gecontesteerde gebruik van ethyleenoxide vermeden. Periodieke testen bewaken de continuïteit van de microbiologische parameters tijdens het productieproces. Verordening (EEG) nr 2073/2005 wordt aangehouden.

 

Volledige controle
Alle Materni producten worden gefabriceerd uit voedingsgeschikte materialen (bisfenol A- en ftalaat-vrij) die volautomatisch omgezet worden in een apart verpakt en gebruiksklaar eindproduct. De nodige periodieke controles worden uitgevoerd volgens de IFS PAC secure richtlijnen. Grondstoffen en eindproducten zijn 100% traceerbaar.

 

 

Ecologisch
Materni engageert zich op ecologisch vlak en startte een onderzoeksproject met de steun van de Koning Boudewijnstichting.: Baby Bottle Reborn: recyclage van wegwerp flesjes voor babyvoeding in de zorgsector. Samen met UZ-Leuven, FEBEM en SIRRIS ijveren we voor een selectieve inzameling en recyclage van onze producten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als jong bedrijf hecht Materni veel belang aan haar maatschappelijke rol. Daarom ondersteunen wij momenteel volgende initiatieven met producten en advies.

  • Senegal bevalt, een initiatief van de Vlaamse vroedvrouwen.
    Ook in Senegal helpen onze producten met de start van de voeding.
  • Babynest vzw, een Gents initiatief voor ondersteuning van kansarme moeders in Oost-Vlaanderen.